Nieuwsbrief maart 2018-2

Lente? 

Hoewel het af en toe nog winter lijkt, is de lente toch echt in aantocht.

In mijn vorige nieuwsbrief heb ik tips gedeeld over hoe je je kunt voorbereiden op dit nieuwe jaargetijde. Deze week deel ik nog meer handige ideeën over jij het meeste uit de lente kunt halen! 


Groen 

Na de lange winter is het goed om je zoveel mogelijk te omringen met groen. Ook als de groei van loofhout en planten nog even op zich laat wachten, is een boswandeling een goed idee. Het bos heeft ook aan het eind van de winter al veel groentinten.

peterselie

In je huis kun je groene kamerplanten neerzetten en het mooie is dat veel kamerplanten luchtzuiverend werken.

Ook het eten van groene groente is een mooie ondersteuning van de lever. Denk ook aan verse groene kruiden, zoals peterselie.


Ayurveda 

Ook met een heetwaterkuur ondersteun je de lever bij het afvoeren van afvalstoffen. Deze kuur uit de Ayurveda is eenvoudig: kook een liter (bron)water 20 minuten op een lage temperatuur.

kokend water

Schenk het water in een thermoskan en drink gedurende de dag met kleine slokjes van dit water. Je kunt eventueel nog wat geraspte gember aan het water toevoegen, maar dit hoeft niet.


Minder koffie en zwarte thee 

Koffie en zwarte thee kunnen je in eerste instantie een boost geven, maar ze putten je leverenergie uit. Beperk je tot maximaal 2 kopjes koffie per dag en kies kruidenthee i.p.v. zwarte thee.

Kruidenthee


Alcohol 

Een lichaam dat in balans is kan af en toe best een glaasje alcohol verwerken. Als je de lever wilt ondersteunen, dan kun je alcohol het beste even vermijden.


Lente-lever workshop 

Op 7 april en 28 april 2018 organiseer ik samen met collega therapeut José Adriaans een workshop, waarbij je nog meer tips en oefeningen krijgt om je lever te ondersteunen (en je krijgt een heerlijke lever-pakking). De workshops worden georganiseerd in Bakel, bij voldoende belangstelling geef ik de workshop ook in mijn praktijk in Someren.

Hou mijn Facebook pagina in de gaten, de uitnodiging komt eraan!


Lente tip 

Heb je een afkeer van zuur of juist veel behoefte aan zure producten, dan is dit een teken dat je lever uit balans is.

citroen


Hout element in balans 

Goed kunnen plannen, je plannen ook uit kunnen voeren en flexibel zijn horen bij Hout in balans.

Hout element (bamboe)

Hoofdpijn/migraine, obstipatie, menstruatieklachten, droge en/of rode ogen, slecht of wazig zien, vlekken zien, oorsuizen, duizeligheid, slaapproblemen en hooikoorts zijn voorbeelden van klachten die horen bij Hout uit balans.

Heb je milde klachten, dan kun je met de tips uit deze nieuwsbrief je lever (en dus je Hout element) weer aardig in balans brengen. Zijn de klachten ernstiger of zijn ze al lang aanwezig, dan is Shiatsu-therapie een goede ondersteuning om je energie weer in balans te brengen. 


Graag tot ziens in mijn praktijk! 

De lente komt eraan! (deel 2)