Tijdens de behandeling lig je op een verstelbare behandeltafel. De behandeling duurt ruim 1 uur. De eerste behandeling duurt een half uur langer in verband met de intake.

Als onderdeel van de behandeling maak ik ook vaak gebruik van een Shiatsu-stoel. Aanvullende technieken zijn Auriculotherapie, VoetreflexPlus-massage, Cupping, Moxa en Triggerpointmassage.

rsz_behandeltafel_-_waterkaarten

Het intakegesprek 

Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de oorzaak van je disbalans of klacht, vindt er bij de eerste behandeling een intakegesprek plaats. Bij de intake stel ik niet alleen vragen over de disbalans die je nu ervaart, maar ook vragen die betrekking hebben op je leefpatroon (slaap, beweging), je omgeving (gezin, werk) en je voedingspatroon.

Wat kun je verwachten van een behandeling? 

Elk lichaam kent zijn eigen energieverdeling en elke behandeling vraagt dan ook om een persoonlijke aanpak. Om vast te kunnen stellen hoe die aanpak er uitziet, gebruik ik de informatie uit het intakegesprek, maar ook pols-, hara (buik)- en soms tongdiagnose.

De behandeling wordt meestal over de kleding heen gegeven, maar het gebruik van (etherische) olie kan een mooie ondersteuning zijn. Olie wordt rechtstreeks op de huid gebruikt, meestal op armen, benen en rug. Draag altijd soepele kleding, ook als je alleen over de kleding heen behandeld wilt worden. Eet niet te veel voorafgaand aan de behandeling, dit kan maagklachten geven.

Drink na de behandeling voldoende water, vrijgekomen afvalstoffen worden daardoor sneller afgevoerd waardoor de kans op spierpijn of hoofdpijn wordt voorkomen.

Naarmate een klacht langer bestaat, zijn er meer behandelingen nodig. In veel gevallen is een duidelijke verbetering merkbaar na 4 behandelingen.

In het begin zijn wekelijkse behandelingen aan te raden, later kan dit met langere tussenpozen. Bij elke sessie wordt de vooruitgang van de behandeling met je besproken.

Ter ondersteuning van de behandeling geef ik leefstijl- en voedingsadviezen en (meridiaan)oefeningen die je thuis kunt doen.

Shiatsu is geen vervanging voor de reguliere medische zorg, het is een complementaire geneeswijze die de reguliere medische zorg ondersteunt bij tal van (chronische) klachten.