Bloesemremedies zijn energetische producten, gemaakt van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, paddenstoelen, bomen of struiken.

Bloesemremedies bevatten geen materiële bestanddelen van de plant en zijn daardoor niet schadelijk of gewoontevormend. Ze kunnen probleemloos gebruikt worden naast reguliere en homeopathische medicijnen.

Hoe werken bloesemremedies?

Elke emotie heeft twee aspecten, waarbij soms maar één aspect tot ontwikkeling is gekomen. Zo horen bijvoorbeeld angst en moed bij elkaar. Als je door omstandigheden in je leven veel last hebt van angst, ontbreekt het je aan moed. Daardoor kunnen energie-blokkades in het lichaam ontstaan, die op den duur zelfs fysieke klachten kunnen veroorzaken. Denk aan hoofdpijn, vastzittende spieren, slecht slapen.

De bloesemremedies duwen de angst niet weg, maar helpen bij het verkrijgen van inzicht hoe de bijbehorende emotie moed opnieuw kan worden ontwikkeld. Geestelijk en emotioneel evenwicht worden weer hersteld.

Gebruik van bloesemremedies

Een goede manier om te starten met het gebruik van bloesemremedies is het uitzoeken van de bloesemfoto die je het mooist vindt. Dit is de remedie die je helpt met het nieuwe, dat wat je graag wilt ontwikkelen, je aanvulling. Kijk hiervoor op de website van Bloesemremedies Nederland.

Daarna kies je de bloesemfoto die je het minst mooi vindt.

Dit zijn de lessen, die je nog moet leren en waar je je aan stoort in je omgeving. Ben je bijvoorbeeld zelf van binnen ongeduldig, dan stoor je je vaak ook aan ongeduldige mensen in je omgeving.

Beide remedies kunnen bij elkaar gebruikt worden in een doseerflesje, dat wordt aangevuld met bronwater (en een klein beetje alcohol ter conservering).

Gebruik 4 keer per dag 4 druppels uit het flesje.

Ik kan ook op basis van de disbalans die je ervaart (geestelijk, emotioneel en/of fysiek) een gebruikersflesje voor je samenstellen. Dit is voldoende voor minimaal 4 weken.

Hoe kun je bloesemremedies gebruiken?

Je kunt bloesemremedies op verschillende manieren gebruiken:

  • om in te nemen in een doseerflesje voor groei en bewustwording op de lange termijn
  • in omgevingssprays (bv slaapkamer)
  • een aantal druppeltjes in bad
  • uitwendig in een crème of direct op de huid
  • een druppeltje in het drinkwater van het huisdier
  • een druppeltje in het water voor kamer- en tuinplanten

De kosten voor een gebruikersflesje zijn bij een shiatsu-behandeling inbegrepen. Zonder behandeling kost een gebruikersflesje € 7,50.